ANASAYFA   >    HABERLER   >    16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ

16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ Güncelleme: 16 Ocak 2024 , Salı

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, tüm gazetecilerin,
“16 Ocak Basın Onur Günü”nü Kutladı.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 16 Ocak Basın Onur günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Yıldırım, yayınladığı mesajda;
“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet’ fikrini ilk kez basın mensuplarıyla paylaştığı onurlu günün 101. yıl dönümü… Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde ülkemizin önde gelen gazetecileri, aydınları ve yazarlarıyla İzmit Kasr-ı Hümayun’da bir araya gelmiş ve ‘cumhuriyeti kurma’ düşüncesini ilk kez ilimizde paylaşarak İzmit’e büyük bir onur yaşatmıştır.
Cumhuriyet’in kuruluşunda Türk basınına önemli bir sorumluluk yükleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Ocak 1923 tarihinden 9 ay sonra Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve ülkemizin yeni yönetim şeklinin ‘cumhuriyet’ olduğu ilan edilmiştir.
Bu önemli günün yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyor, Kocaeli’de görev yapan basın mensubu arkadaşlarım başta olmak üzere, tarafsız Türk basınını kutluyorum.”