ARAMA
Karamürsel Belediye Başkanlığı

Karamürsel’de 29 Ekim Cumhuriy...

Geri

Karamürsel’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

28 Ekim 2025
Karamürsel’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları, tüm yurtta olduğu gibi Karamürsel’de de büyük bir coşkuyla başladı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Cumhuriyet Savcısı Kadir Elik, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla resmi tören sona erdi.
Cumhuriyet coşkusu daha sonra KARSAD (Karamürsel Su Altı Sporları Kulübü Derneği) önünde devam etti. KARSAD üyesi dalgıçlar, Cumhuriyetimizin 102. yılına özel olarak Türk Bayrağımızı denizlere taşıdı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yarın (Çarşamba günü) saat 10.00’da Kaymakamlık binası önünde Kaymakam ve Belediye Başkanı ile birlikte tebriklerin kabul edilmesiyle sürecek.
Ardından saat 10.30’da İlhan Çınar Alanı’nda öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte bayram kutlamaları gerçekleştirilecek.
Günün sonunda ise saat 19.15’te Karamürsel Belediyesi önünden başlayacak Fener Alayı ile Cumhuriyet coşkusu doruğa ulaşacak.
Karamürsel, Cumhuriyet’in 102. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor!